3 χρόνια Shelter Radio – Ένα διαδικτυακό ραδιόφωνο με βάση το Βραχάτι!

Τι μπορεί να ενώσει έναν κουρέα, έναν διευθυντή Δημοτικού Σχολείου, έναν γεωργό, έναν μάνατζερ, έναν πωλητή, έναν φαρμακοποιό, έναν γραφίστα, δύο δημοσιογράφους, μερικούς djs, εκτός από το ποδόσφαιρο (που ειδικά αυτό, ΔΕΝ τους ενώνει);

Η αγάπη για την καλή μουσική και το ραδιόφωνο!


Κάπως έτσι γεννιούνται οι μικρές ωραίες ιστορίες απλών ανθρώπων και «γράφουν ιστορία οι παρέες». Κάπως έτσι γεννήθηκε ένα web radio στο Βραχάτι Κορινθίας, το Shelter Radio, που αυτές τις ημέρες κλείνει τρία χρόνια συνεχούς λειτουργίας.

«Για 'μας πρόκειται πραγματικά για καταφύγιο», λέει ένας από τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας. «Έχουμε όλοι τις δουλειές μας, τις οικογένειες και τις υποχρεώσεις μας, αλλά η μουσική και η επικοινωνία μέσω του ραδιοφώνου είναι μια διέξοδος και μια πολιτιστική πρόταση για την τοπική κοινωνία που ζούμε. Τα ΜΜΕ αναπαράγουν εύκολα σουξέ, η μουσική μοιάζει να τελειώνει σε έτοιμες playlist και για να ανακαλύψεις νέους δημιουργούς ή να θυμηθείς τους μεγάλους παλαιούς, θα πρέπει να ψάξεις μόνος σου».

Με όπλο το μεράκι, την παρεϊστικη διάθεση και τον σεβασμό στην προσωπικότητα του κάθε παραγωγού, το Shelter Radio εκπέμπει 24 ώρες το 24ωρο καθημερινά και προσφέρει στον ακροατή ποιοτική μουσική από ένα ευρύ φάσμα που ξεκινά από τη ροκ, τη μαύρη μουσική, την world music και φτάνει ως τους τραγουδοποιούς και την εναλλακτική ελληνική σκηνή.

Πλεονέκτημα του σταθμού και διαφοροποίηση από τους συνήθεις είναι η πλήρης εμπιστοσύνη και ο σεβασμός στο γούστο και στην πρόταση που κουβαλά μαζί του ο κάθε παραγωγός. Το Shelter Radio απευθύνεται σε “ενεργούς” ακροατές που δεν έχουν παρωπίδες στη μουσική και αναζητούν ποιότητα και ακουστική απόλαυση.

«Μπορεί να ακούγεται ασήμαντο σε σύγκριση με τα ζόρια που περνάμε τούτες τις δύσκολες εποχές», λέει ένας παραγωγός «…αλλά πιστέψτε με, είναι σημαντικό για την ισορροπία, για την ψυχή μας. Είναι ένα ταξίδι που δικαιούμαστε και θέλουμε πολύ να το ζήσουμε και να το απολαύσουμε».

Το Shelter Radio δεν είναι το επαγγελματικό ραδιόφωνο. Είναι μη κερδοσκοπικό, βασίζεται σε ερασιτεχνικό μεράκι με επαγγελματική όμως συνείδηση. Είναι ΑΛΗΘΙΝΟ, είναι “χειροποίητο”!

Οι περισσότεροι παραγωγοί είναι κάτοικοι του Νομού Κορινθίας, ενώ υπάρχουν συνεργάτες και από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και εξωτερικό. Και η αναζήτηση νέων μελών της μουσικής παρέας συνεχίζεται, τόσο πίσω από τα μικρόφωνα, όσο και στο ακροατήριο!


Ιστοσελίδα για ακρόαση και chat: www.shelter-radio.gr

41 προβολές

© Artifact Graphic Design

shelter-radio.gr

   Επικοινωνία: 

vrachati@yahoo.com