Ψυχραιμία για τον κορονοϊό συνιστά ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας

«Να μην πανικοβάλλεται ο κόσμος» τονίζει σχετικά με τον κορονοϊό και τις τελευταίες εξελίξεις, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής. Με δηλώσεις του στο “vrachati.gr” και τον Κωνσταντίνο Σουλαντίκα, ο κ. Γκιολής, φέροντας και την ιδιότητα του ιατρού, συνιστά ψυχραιμία και σημειώνει ότι όλοι οι αρμόδιοι φορείς του νομού βρίσκονται σε ετοιμότητα κι ακολουθούν κατά γράμμα τις εντολές του Υπουργείου Υγείας.

«Είμαστε σε επαφή με όλους τους δημάρχους και φορείς της Κορινθίας και παρακολουθούμε με σοβαρότητα τις εξελίξεις, έτοιμοι να αντιδράσουμε, ακολουθώντας, βέβαια, κατά γράμμα τις εντολές του υπουργείου», είπε χαρακτηριστικά. Επισήμανε δε πως μόνο σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος, θα κλείσουν τα σχολεία (όπως δήλωσε το πρωί και η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως), ενώ σε μια τέτοια περίπτωση θα δοθεί κι εντολή για ακύρωση εκδηλώσεων κλπ.Η σύσκεψη στην Π.Ε. Κορινθίας

Επιπλέον, όπως μας ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ώρες στο γραφείο, αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι απολυμάνσεις σε σχολικές μονάδες και δημόσια κτίρια, ως μέτρο πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό, αλλά και να γίνουν ενημερωτικές καμπάνιες για τον ιό, από όλους τους αρμόδιους φορείς που συμμετείχαν.

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη παραβρέθηκαν, εκτός του κ. Γκιολή, όλοι οι δήμαρχοι του νομού – πλην του Δημάρχου Κορινθίων κ. Νανόπουλου, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο και γιατρό Σωτήρη Παπαδημητρίου –, η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού Πελοποννήσου Αθηνά Κόρκα, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Κορινθίας Μιχάλης Πέρρος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κορίνθου Γρηγόρης Καρπούζης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας Χρυσοβαλάντης Μέλλος, η Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κορινθίας Σοφία Κλοκώνη, η Προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Κορινθίας Ρούλα Χαρίτου, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας Αλέξανδρος Αντωνίου, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας Ιωάννης Φειδάς και η Πρόεδρος του Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.) Κορίνθου Ελένη Πυργάκη.Το ύποπτο περιστατικό στο Ξυλόκαστρο

Τέλος, σχετικά με το ύποπτο περιστατικό που αφορά στον τόπο καταγωγής του, το Ξυλόκαστρο (διαβάστε εδώ), ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, μας ενημέρωσε ότι μίλησε ο ίδιος με την οικογένεια που έχει τεθεί από μόνη της σε καραντίνα στο σπίτι της και ότι «…είναι όλοι καλά στην υγεία τους, χωρίς κανένα σύμπτωμα». Οπότε «…τουλάχιστον προς το παρόν, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας», κατέληξε.

© Artifact Graphic Design

shelter-radio.gr

   Επικοινωνία: 

vrachati@yahoo.com