Το "vrachati.gr" αποχαιρετά την Ευαγγελία Καραθανάση

Την απώλεια μιας τεράστιας προσωπικότητας, της ιατρού Ευαγγελίας Καραθανάση- Κουτσουδάκη, θρηνεί η κοινωνία του Βραχατίου, αλλά και ολόκληρης της Κορινθίας και όχι μόνο. Η πρώην Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Κορίνθου του Ερυθρού Σταυρού “έφυγε” από τη ζωή, σε ηλικία 85 ετών.


Η Ευαγγελία Καραθανάση - Κουτσουδάκη γεννήθηκε στον Πειραιά. Κατοικούσε στην Κόρινθο και αργότερα στο Βραχάτι, όπου έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της, έως και το θάνατό της.

Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ συμμετείχε σε πολλά συνέδρια και μετεκπαιδευτικά σεμινάρια τόσο στο εσωτερικό όσο και εξωτερικό. Μεταξύ άλλων, διετέλεσε (με χρονολογική σειρά) Διευθύντρια Ιατρείων ΙΚΑ Κορίνθου και Πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Υγιεινής Επιτροπής Συντάξεων Αναπηρίας ΙΚΑ- ΟΓΑ (1989-1998), Πρόεδρος Συλλόγου Ιατρών ΙΚΑ Ν. Κορινθίας (1984-1997) και μέλος του Δ.Σ. Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας επί σειρά ετών, Αντιπρόεδρος Γεν. Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κορίνθου, Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Περιφερειακού Τμήματος Κορίνθου (1995-2018).

Προσέφερε στην κοινωνία κι ως δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Κορινθίων (1990-1994), ούσα πρώτη σε σταυρούς προτίμησης, ως Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ισότητας Ν. Κορινθίας, αλλά και ως νομαρχιακή σύμβουλος και Γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου (από το 1998).

Η κηδεία της θα τελεστεί αύριο (Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου) στις 15:00, στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Βραχατίου.“Συλλυπητήρια” από τον Ιατρικό Σύλλογο Κορινθίας

Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της Ευαγγελίας Καραθανάση- Κουτσουδάκη εκφράζει, με ανακοίνωσή του, ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας. «Η Ευαγγελία Καραθανάση υπηρέτησε τον χώρο της υγείας με επιτυχία και σοβαρότητα, ως μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών ΙΚΑ από 1984-1997, Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παραρτήματος Κορίνθου 1995-2019. Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας τις οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ και θα την θυμόμαστε για πάντα», σημειώνεται στην ανακοίνωση, που φέρει τις υπογραφές του Προέδρου του συλλόγου Χρυσοβαλάντη Μέλλου και του γραμματέα Παναγιώτη Φίλη.

23 προβολές

© Artifact Graphic Design

shelter-radio.gr

   Επικοινωνία: 

vrachati@yahoo.com