Το Δημοτικού Σχολείο Βραχατίου είπε "Όχι στη Βία"

Μια ομαδική δράση για την ευαισθητοποίηση των παιδιών κατά της βίας, πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Βραχατίου, την Πέμπτη 5 Μαρτίου.

Την περασμένη εβδομάδα, ο διευθυντής του σχολείου Μπάμπης Ανδρικόπουλος ζήτησε από τα παιδιά της ΣΤ' Τάξης να του γράψουν μερικά "συνθήματα" κατά της βίας. Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν αμέσως και το αποτέλεσμα ήταν αποστομωτικό, μιας και φαίνεται από την πρώτη ματιά ο τρόπος που θέλουν να βλέπουν τα παιδιά τον κόσμο. Εντύπωση μάλιστα προκάλεσε το σύνθημα "Δεν είμαστε μεγάλοι, όταν κάνουμε τους άλλους να νοιώθουν μικροί"!

Ο διευθυντής του σχολείου, λοιπόν, σε συνεργασία με τους αρμόδιους δασκάλους, αποφάσισαν να κατασκευάσουν μια ταμπέλα πολλαπλών κατευθύνσεων, η οποία θα γράφει τα συνθήματα των μαθητών κατά της βίας. Μάλιστα θα τοποθετηθεί στην είσοδο του σχολείου για να το βλέπουν σε καθημερινή βάση τόσο οι μαθητές, όσοι και οι κηδεμόνες τους.

Τέλος, στο πλαίσιο διαφόρων δράσεων που λαμβάνουν χώρα σε όλα τα σχολεία της Επικράτειας, την Πέμπτη 5 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Βραχατίου μια ομαδική δράση με τη συμμετοχή σύσσωμου του μαθητικού και του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου, όπου όλα τα παιδιά στοιχήθηκαν με τέτοιον τρόπο, ώστε να σχηματίσουν τη φράση "Όχι στη Βία". Για άλλη μια φορά τα παιδιά δείχνουν ότι μπορούν και θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο, αρκεί να τους το επιτρέψουμε!

31 προβολές

© Artifact Graphic Design

shelter-radio.gr

   Επικοινωνία: 

vrachati@yahoo.com