Τονωτική πρόταση για... Μαγιάτικο Καρναβάλι στο Βραχάτι


Γράφουν οι Κωνσταντίνος Σουλαντίκας και Αργύρης Λιόντος

Τη διεξαγωγή “καρναβαλιού” στην παραλία Βραχατίου, σε δύο περίπου μήνες, όταν το θέμα “κορονοϊός” -λογικά- θα έχει εξασθενίσει, απ’ όλες τις πλευρές, προωθεί ως “θεραπεία”, ο Εμπορικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος (Ε.Ε.Σ.) της περιοχής.


Ένα “εμβόλιο” αισιοδοξίας μπορεί να τονώσει τόσο την (δημόσια) υγεία και την ψυχικά μας διάθεση (ως γνωστόν η αποτελεσματικότητα του ανοσοποιητικού μας συστήματος επηρεάζεται καθοριστικά από ψυχολογικούς παράγοντες), όσο και την τοπική οικονομία, που επλήγη από την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Με αυτό το σκεπτικό, ο ΕΕΣ Βραχατίου, σε έκτακτο Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε χθες (Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου) το βράδυ, αποφάσισε να αιτηθεί στο Ν.Π.Δ.Δ. "Ανέλιξη" και στην Οργανωτική Επιτροπή του Καρναβαλιού Δήμου Βέλου - Βόχας, την έγκριση της μετάθεσης του Καρναβαλιού 2020 για το Σάββατο 2 Μαΐου, με τη διοργάνωση βραδινής παρέλασης. Αναμένεται η ανταπόκριση της Δημοτικής Αρχής, που αρχικά φαίνεται πως είναι θετική, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχει το “vrachati.gr”.

Η Δημόσια Υγεία είναι πάνω απ΄ όλα, όπως τόνισε και ο Δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος, στην ανακοίνωσή του για την ακύρωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Ωστόσο, στον ΕΕΣ θεωρούν ότι, όταν δεν θα συντρέχει πλέον λόγος ανησυχίας, μπορεί ο συγκεκριμένος προσανατολισμός τους να “δώσει πίσω” τους φαινομενικά χαμένους κόπους των εκατοντάδων εθελοντών που θα συμμετείχαν στο Καρναβάλι του Βραχατίου, και να προσφέρει μία τονωτική ένεση στην τοπική οικονομία.

Έτσι, καλεί όλους «…όσοι εργάστηκαν σκληρά για το καρναβάλι στην παραλία Βραχατίου, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς του Δήμου, τα σχολεία και κυρίως τον επιχειρηματικό και εμπορικό κόσμο, να στηρίξουμε όλοι μαζί αυτή τη νέα προσπάθεια, που στόχο έχει την προβολή του τόπου».© Artifact Graphic Design

shelter-radio.gr

   Επικοινωνία: 

vrachati@yahoo.com