Σύσκεψη για τον κορονοϊό στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας

Ενημερώθηκε: Μαρ 6


Του Κωνσταντίνου Σουλαντίκα

Έκτακτη σύσκεψη με θέμα τον κορονοϊό και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε επίπεδο νομού για την προστασία των πολιτών, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 6 Μαρτίου, και ώρα 15:00, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αναστάσιου Γκιολή, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει το "vrachati.gr".

Εκτός από τον τελευταίο, στη σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, όλοι οι δήμαρχοι του νομού, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Κορινθίας Μιχάλης Πέρρος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κορίνθου Γρηγόρης Καρπούζης και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας Χρυσοβαλάντης Μέλλος.

Μετά τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις από το “μέτωπο” Sars-Cov-2 και τον “συναγερμό” που σήμανε σε Αχαΐα και Ηλεία, πρέπει να θεωρείται δεδομένη η λήψη μέτρων για τη “θωράκιση” απέναντι στον ιό, τόσο σε επίπεδο νομού όσο και Περιφέρειας Πελοποννήσου, με το Υπουργείο Υγείας πάντα σε ρόλο συντονιστή, να είναι αυτό που δίνει τις κατευθύνσεις και που παίρνει τις όποιες αποφάσεις.Εξετάζεται το κλείσιμο όλων των σχολείων

Ήδη εξετάζεται η αναστολή λειτουργίας σχολείων, παιδικών σταθμών και πανεπιστημίων σε όλη τη χώρα, προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, όπως δήλωσε στην Ελληνική Ραδιοφωνία ο καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Αθανάσιος Τσακρής. Ο ίδιος επισήμανε πως το κλείσιμο των σχολείων «… έχει νόημα στην αρχή των επιδημιών και όχι στη φάση που είναι σε μεγάλη έξαρση, όπως έγινε στην Ιταλία».

Το ίδιο έχει ήδη τονίσει ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics (LSE) Ηλίας Μόσιαλος. «Θεωρώ ότι αν είναι να πάρουμε αντίστοιχα μέτρα (με αυτά της Ιταλίας) πρέπει να το κάνουμε άμεσα πριν υπάρξει μεγάλη διάδοση του νέου ιού. Αν υπάρξουν κρούσματα σε σχολεία και πανεπιστήμια, τα μέτρα που θα ακολουθήσουν θα είναι λιγότερο αποτελεσματικά. Η διδασκαλία στα σχολεία μπορεί να αναπληρωθεί με e-learning και να αξιοποιηθεί και η δημόσια τηλεόραση με προγράμματα διδασκαλίας τις πρωινές ώρες», σημείωσε ο κ. Μόσιαλος, με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Υπέρ της έγκαιρης αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων για προληπτικούς λόγους πριν την δυναμική εξάπλωση του κορονοϊού, τάσσεται και ο Έλληνας καθηγητής του Yale Νικόλας Χρηστάκης, ο οποίος σημειώνει μάλιστα πως αν τα σχολεία κλείσουν πριν την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων, τότε οι πιθανότητα εξάπλωσης του ιού μειώνεται κατά 26%, ενώ η διασπορά του μπορεί να καθυστερήσει τουλάχιστον για 16 ημέρες.

159 προβολές

© Artifact Graphic Design

shelter-radio.gr

   Επικοινωνία: 

vrachati@yahoo.com