Σε αναπτυξιακές "ράγες" το παραλιακό μέτωπο Κόρινθος- Βραχάτι - Κιάτο

Την αρχική συμφωνία με τον ΟΣΕ για την αξιοποίηση της ανενεργής γραμμής από Κόρινθο έως Κιάτο, η οποία θα συμβάλει στην αναβάθμιση ολόκληρου του παραλιακού μετώπου, αποκάλυψε στο “vrachati.gr” ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρήστος Δήμας.


«Έχουμε έρθει σε μια αρχική συμφωνία με τον ΟΣΕ για την παραχώρηση της ανενεργής γραμμής από Κόρινθο έως Κιάτο, στους κατοίκους της περιοχής. Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει όλο το παραλιακό μέτωπο. Πολύ σύντομα θα έχουμε σημαντικές ανακοινώσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμας.

Ο Κορίνθιος υφυπουργός υποδέχθηκε την Παρασκευή (7 Φεβρουαρίου), στο γραφείο του, τον πρόεδρο του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας (ΟΣΕ) Κωνσταντίνο Σπηλιόπουλο, προκειμένου να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, για το εν λόγω θέμα, που αφορά και σε όλα τα δίκτυα του ΟΣΕ που δεν χρησιμοποιούνται.

Σύμφωνα με πηγές, τα σενάρια που εξετάζονται για την αξιοποίηση της ανενεργής γραμμής είναι δύο: αυτό της δημιουργίας ποδηλατόδρομου και αυτό της δημιουργίας μονής λωρίδας κυκλοφορίας οχημάτων προς Κόρινθο, με παράλληλη αντίστροφη μονοδρόμηση της ήδη υπάρχουσας Παλαιάς Εθνικής Οδού. Το πρώτο σενάριο μοιάζει επικρατέστερο, μιας και είναι λιγότερο απαιτητικό σε περιβαλλοντολογικές μελέτες. Ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που, βλέποντας την κυκλοφοριακή συμφόρηση της Π.Ε.Ο. να διογκώνεται όσο περνούν τα χρόνια, προτιμούν τη λύση της μονοδρόμησης.

Στη συνάντηση του κ. Δήμα με τον πρόεδρο του ΟΣΕ συζητήθηκε ακόμα η ολοκλήρωση της γραμμής Κιάτο- Αίγιο τον προσεχή Απρίλιο, οπότε ο Προαστιακός θα φτάσει στον Δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, καθώς και η έναρξη πλήρους καταγραφής όλων των βαγονιών σε όλη την Ελλάδα. Η καταγραφή θα πραγματοποιηθεί και στον παλιό σταθμό της Κορίνθου και τα βαγόνια που δεν χρησιμοποιούνται θα αποσυρθούν.


Στη φωτό το αποπερατωμένο έργο μετατροπής των παλιών γραμμών ΟΣΕ στους Αγίους Αναργύρους Αττικής, σε ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο.


1059 προβολές

© Artifact Graphic Design

shelter-radio.gr

   Επικοινωνία: 

vrachati@yahoo.com