Προτάσεις για την ελάφρυνση των επιχειρήσεων του Δήμου Βέλου- Βόχας

Η ελάφρυνση των επιχειρήσεων της περιοχής, λόγω των νέων συνθηκών λειτουργίας τους, τέθηκε επί τάπητος σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα ανάμεσα στον Δήμαρχο Βέλου - Βόχας Αννίβα Παπακυριάκο, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Βόχας Γιώργο Δαληβίγκα, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Βραχατίου Γιώργο Βασιλείου και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βραχατίου Βαγγέλη Τσάκωνα, στο γραφείο του πρώτου.

Το θέμα της συνάντησης ήταν η λήψη μέτρων για την ελάφρυνση των επιχειρήσεων και, μεταξύ άλλων, έγιναν προτάσεις προς εξέταση από τη Δημοτική Αρχή. Αυτές αφορούν σε:

-Μείωση τιμής σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους που παραχωρούνται στους επαγγελματίες. -Τρόπους λειτουργίας των οργανωμένων παραλιών. -Διαμόρφωση των κοινοχρήστων χώρων για την ασφαλή μετάβαση των επισκεπτών και την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων. - Απαλλαγή των πληττόμενων επιχειρήσεων από δημοτικούς φόρους, που «…ήδη ο Δήμος εξετάζει και θα θέσει θέμα σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο», όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο κ. Παπακυριάκος ενημέρωσε «…ότι όλα τα αυτά τα θέματα ήδη εξετάζονται από τις υπηρεσίες για τον νόμιμο τρόπο υλοποίησής τους για την ανακούφιση των επιχειρήσεων του Δήμου Βέλου- Βόχας οι οποίες πλήττονται από αυτή την πρωτόγνωρη κρίση».

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μετά από πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου, θα ακολουθήσει άμεσα συνάντηση του Δημάρχου με τους επαγγελματίες καταστηματάρχες, προκειμένου ο Δήμος Βέλου- Βόχας «…να αποτελεί ασφαλή προορισμό για όλους τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες».

© Artifact Graphic Design

shelter-radio.gr

   Επικοινωνία: 

vrachati@yahoo.com