Μαθήματα εξ αποστάσεως στο Λύκειο Βραχατίου

Πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θέτει σε λειτουργία από αύριο (Δευτέρα 23 Μαρτίου) το Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) Βραχατίου, προκειμένου να διατηρήσουν οι μαθητές της Γ’ τάξης, τουλάχιστον, την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία, στις παρούσες έκτακτες συνθήκες που βιώνουμε.

Το ΓΕΛ Βραχατίου έχει προβεί ήδη σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και οι καθηγητές του είναι έτοιμοι να αξιοποιήσουν, από αύριο κιόλας, τα ψηφιακά εργαλεία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που θα επιτρέψουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία και επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών. Κοινωνιολογία, Ιστορία, Μαθηματικά, Αρχές Οικονομίας και Πληροφορική είναι τα πέντε μαθήματα που θα ξεκινήσουν να διδάσκονται, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (Cisco Webex Meetings), από αύριο το πρωί.

«Η συμμετοχή στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι προαιρετική και αφορά, προς το παρόν, τους μαθητές της Γ’ Λυκείου», μας λέει η Διευθύντρια του σχολείου (Λυκείου Βραχατίου) Έφη Ζιούβα, η οποία μας εξηγεί: «Κάθε καθηγητής έχει δημιουργήσει μία “αίθουσα” διδασκαλίας στην ειδική πλατφόρμα. Υπάρχουν συγκεκριμένα links για κάθε μάθημα, τα οποία στέλνουμε στους μαθητές, μαζί με οδηγίες. Ήδη, έχουν ενημερωθεί σχετικά όλα τα παιδιά, από χθες».

Η επιτυχία του εγχειρήματος θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, όπως είναι η συμμετοχή των μαθητών, αλλά και τεχνικοί, όπως η ευκολία χρήσης της πλατφόρμας. «Ξεκινάμε από αύριο δοκιμαστικά, με την ελπίδα ότι το εγχείρημα θα πετύχει και θα επεκταθεί με επιπλέον μαθήματα, αλλά και στις υπόλοιπες τάξεις», σημειώνει η κα Ζιούβα. Μας ενημερώνει, ωστόσο, πως τα πρώτα δοκιμαστικά τεστ έχουν στεφθεί με επιτυχία: «Το δοκιμάσαμε κάποιοι καθηγητές μεταξύ μας, αλλά και με τρεις μαθητές μου την Παρασκευή, και λειτούργησε».

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, η εξ αποστάσεως διδασκαλία δεν αποσκοπεί «…στο να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση, ούτε να καλύψει τη διδακτέα ύλη». Η αρμόδια Υπουργός Νίκη Κεραμέως δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι: «Η σχολική και η ακαδημαϊκή χρονιά θα ολοκληρωθεί είτε με επιμήκυνση του χρόνου διδασκαλίας είτε με περικοπή της ύλης, ενώ επιδίωξή μας είναι οι πανελλαδικές εξετάσεις να διεξαχθούν όσο το δυνατόν πλησιέστερα στην αρχικά καθορισμένη ημερομηνία τους».Τα μαθήματα

Τα πέντε μαθήματα που θα πραγματοποιηθούν από αύριο έχουν ως εξής:
Οδηγίες για την εκπαίδευση εξ αποστάσεως

Για να μπείτε στην πλατφόρμα εκπαίδευσης εξ αποστάσεως χρειάζεται: Υπολογιστής, μικρόφωνο, κάμερα (προαιρετικά), σύνδεση στο διαδίκτυο. Δεν απαιτείται να εγκαταστήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή στον υπολογιστή σας.

Στην πλατφόρμα εκπαίδευσης εξ αποστάσεως μπαίνετε την ώρα που αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα πατώντας απλά για την παρακολούθηση του μαθήματος τον σύνδεσμο που του αντιστοιχεί, όπως φαίνεται παρακάτω:


ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ: https://minedu-gov-gr.webex.com/meet/theleriti

ΙΣΤΟΡΙΑ: https://minedu-gov-gr.webex.com/meet/eleni.papageorgioy

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: https://minedu-gov-gr.webex.com/meet/bilpatoulas

ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ: https://minedu-gov-gr.webex.com/meet/theleriti

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: https://minedu-gov-gr.webex.com/meet/eziouvaΠερισσότερες πληροφορίες στο ιστολόγιο του Γενικού Λυκείου Βραχατίου: https://blogs.sch.gr/lykvrach/


© Artifact Graphic Design

shelter-radio.gr

   Επικοινωνία: 

vrachati@yahoo.com