ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Λήξη συναγερμού στο Βραχάτι

Αρνητικό το 2ο τεστ της 19χρονης φοιτήτριας

Εφησυχασμός επικρατεί στο Βραχάτι, μετά το αρνητικό αποτέλεσμα του επαναληπτικού τεστ για κορονοϊό σε νεαρή κοπέλα, στην οποία αρχικά είχε παραπλανητικά βρεθεί χαμηλό ιικό φορτίο.

Όπως τόνισε στο “vrachati.gr” ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας Χρυσοβαλάντης Μέλλος, η 19χρονη φοιτήτρια, προερχόμενη από το εξωτερικό, είχε αυτοβούλως μεταβεί απευθείας από το αεροδρόμιο στο Νοσοκομείο Κορίνθου με “ύποπτα” συμπτώματα. Το αποτέλεσμα του πρώτου τεστ ήταν μεν θετικό, αλλά το πολύ χαμηλό ιικό φορτίο που βρέθηκε, άφηνε ορθάνοικτο το ενδεχόμενο λάθους, και βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ έπρεπε να γίνει και δεύτερο τεστ μετά από τρεις μέρες, από το οποίο θα προέκυπταν ασφαλέστερα συμπεράσματα.

Αυτό, λοιπόν, συνέβη σήμερα, με το αποτέλεσμα να είναι αρνητικό στον κορονοϊό και ανακουφιστικό για την νεαρή κοπέλα και την οικογένεια της, αλλά και για ολόκληρο το Βραχάτι και την ευρύτερη περιοχή.

Σε κάθε περίπτωση, να σημειωθεί ότι τόσο η ίδια η φοιτήτρια, όσο και η οικογένεια της, τήρησαν υπεύθυνη στάση, αποφεύγοντας οποιαδήποτε επαφή και χειριζόμενοι το θέμα με πολύ προσεκτικές κινήσεις. Από το αεροδρόμιο μετέβη απευθείας στο νοσοκομείο Κορίνθου για εξετάσεις, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, και από εκεί απευθείας στο σπίτι της, όπου τέθηκε σε καραντίνα, αναμένοντας και το δεύτερο αποτέλεσμα.


Να διευκρινίσουμε, τέλος, ότι το “vrachati.gr”, με αίσθημα ευθύνης, έχοντας εις γνώση όλα τα δεδομένα βήμα βήμα, θεώρησε ορθή και υπεύθυνη στάση ν’ αναμείνει και το δεύτερο (και ασφαλές) αποτέλεσμα, μέχρι να προβεί σε οποιαδήποτε ανάρτηση- ενημέρωση επί του θέματος. Την ίδια ώρα, η παραπληροφόρηση από άλλες πηγές και η τρομολαγνεία αποτελούν για ακόμα μία φορά αντικείμενα προβληματισμού.

© Artifact Graphic Design

shelter-radio.gr

   Επικοινωνία: 

vrachati@yahoo.com