ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων οδηγεί και στην Κορινθία


Γράφουν οι Κωνσταντίνος Σουλαντίκας και Αργύρης Λιόντος

Μέχρι και το Ξυλόκαστρο οδηγεί η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων του κορονοϊού από το γκρουπ που επισκέφθηκε πρόσφατα τους “Αγίους Τόπους”. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το “vrachati.gr”, κάποιος εξ αυτών (επιβεβαιωμένο κρούσμα) ήρθε τις προηγούμενες μέρες σε επαφή με γυναίκα που διαμένει στην κωμόπολη της Δυτικής Κορινθίας, χωρίς ωστόσο να υπάρχει εργαστηριακό αποτέλεσμα, αφού ακόμα δεν έχει δοθεί δείγμα προς εξέταση.

Το ύποπτο περιστατικό αφορά σε μητέρα δύο μαθητών, του 3ου Δημοτικού Σχολείου και του Γενικού Λυκείου Ξυλοκάστρου, τα οποία σήμερα λειτούργησαν κανονικά, αφού δεν υπάρχει ακόμα κάτι επίσημο και δεν έχει επιβεβαιωθεί το ενδεχόμενο επιμόλυνσης της μητέρας, του συζύγου της ή των παιδιού τους από τον ιό. Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους, όλη η οικογένεια βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι της.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τη Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Ξυλοκάστρου Σοφία Σμυρνή, μας επισήμανε πως η γυναίκα ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο πλέον κρούσμα, το οποίο όμως τότε ήταν ασυμπτωματικό, ενώ ούτε τα μέλη της οικογένειας του Ξυλοκάστρου παρουσιάζουν κάποιο σύμπτωμα. «Τέθηκαν από μόνοι τους σε καραντίνα στο σπίτι τους και αναμένουν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά της, η Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σοφία Χρόνη, τόνισε πως η ίδια βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (Π.Ε.) Κορινθίας για το τι μέλλει γενέσθαι.

Την ανοιχτή γραμμή ανάμεσα στις δύο πλευρές μας επιβεβαίωσε και ο Διευθυντής της Π.Ε. του νομού, Αλέξανδρος Αντωνίου, ο οποίος σημείωσε ότι τελεί εν αναμονή του αποτελέσματος της εξέτασης, όταν αυτή γίνει, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις. Μας παρέπεμψε δε στη σημερινή Παγκορινθιακή σύσκεψη για τον κορονοϊό (διαβάστε εδώ) -στην οποία θα παραβρεθεί και ο ίδιος-, όπου θα ληφθούν μέτρα, με συντονισμό των ενεργειών όλων των αρμόδιων φορέων του νομού για την όσο το δυνατό πιο αποτελεσματική πρόληψη και προστασία απέναντι στον SARS-CoV-2.

919 προβολές

© Artifact Graphic Design

shelter-radio.gr

   Επικοινωνία: 

vrachati@yahoo.com