Κλειστά τη Δευτέρα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία του δήμου Βέλου - Βόχας


Του Κωνσταντίνου Σουλαντίκα

Κλειστά θα μείνουν όλα τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του Δήμου Βέλου - Βόχας την προσεχή Δευτέρα, 9 Μαρτίου, λόγω των προληπτικών απολυμάνσεων που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο για τον κορονοϊό.

Η απόφαση αυτή του Δήμου Βέλου- Βόχας δεν πρέπει να συγχέεται με ανάλογες που λήφθηκαν τις τελευταίες μέρες σε άλλες περιοχές της χώρας λόγω κρουσμάτων του SARS-CoV-2, αλλά έχει να κάνει με την τήρηση των κανόνων ασφαλείας που ακολουθούνται μετά από απολύμανση σε κάποιον κλειστό χώρο.

Σε άλλη περίπτωση, δηλαδή για να κλείσουν σχολεία εξαιτίας του κορονοϊού, η εντολή δίνεται από την Κεντρική Εξουσία και θα γίνεται μόνο αν υπάρξουν επιβεβαιωμένα κρούσματα σε μια περιοχή, ή μαθητές έχουν επιστρέψει από εκδρομή από πληττόμενες περιοχές. Αυτή είναι η θέση της Κυβέρνησης, όπως εκφράστηκε από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Έχουν κλείσει σχολεία στους τρεις νομούς που επηρεάστηκαν από την εκδρομή στο Ισραήλ. Θα προχωρήσουμε σε κλεισίματα σχολείων όσο έχουμε επιβεβαιωμένα κρούσματα και εκδρομές που επιστρέφουν από πληττόμενες περιοχές», δήλωσε η κα Κεραμέως μιλώντας στην ΕΡΤ. «Αν ο ΕΟΔΥ μας συστήσει προληπτικό κλείσιμο, αυτό θα κάνουμε. Ακολουθώ αυστηρά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ακολουθούμε κατά γράμμα όποιο μέτρο μας πουν πως είναι το ενδεδειγμένο», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στις απουσίες, η υπουργός εξήγησε πως έχει προβλεφθεί αυτές να μην προσμετρώνται για τους μαθητές που αυτοαπομονώνονται, ακολουθώντας οδηγίες του ΕΟΔΥ.© Artifact Graphic Design

shelter-radio.gr

   Επικοινωνία: 

vrachati@yahoo.com