Καταρχήν συμφωνία για την ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων του Δήμου Βέλου- Βόχας


Στην ανάγκη προώθησης όσων περισσότερων μέτρων στήριξης είναι δυνατό για τις πληττόμενες επιχειρήσεις της περιοχής, συμφώνησαν δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης του Δήμου Βέλου- Βόχας, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης της παραλιακής ζώνης - μελών του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Βραχατίου.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο (9 Μαΐου), πέραν των ιδιοκτητών - επαγγελματιών της παραλίας Βραχατίου, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βαγγέλης Τσάκωνας και του Λιμενικού Ταμείου Γιώργος Δαληβίγκας, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι, κυρίως της αντιπολίτευσης.

Είχε προηγηθεί σχετική συνάντηση στο γραφείο του κ. Παπακυριάκου, όπου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη λήψη μέτρων για την ελάφρυνση των επιχειρήσεων λόγω των νέων συνθηκών λειτουργίας τους (δείτε εδώ).


Σ. Μπιτσάκου: «Κοινές αντιλήψεις για τη διευκόλυνση των δραστηριοτήτων των επαγγελματιών εστίασης»

Στη συνάντηση του «... διαπιστώθηκαν οι κοινές αντιλήψεις πάνω στην διευκόλυνση των δραστηριοτήτων των επαγγελματιών εστίασης καθώς και η μέριμνα του δημοτικού συμβουλίου για ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων», όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη “Το Μέλλον Σήμερα”.

Η δημοτική σύμβουλος της εν λόγω παράταξης Ασπασία (Σούλα) Μπιτσάκου κατέθεσε την πλήρη στήριξη της στους επαγγελματίες εστίασης και αναψυχής και με τοποθέτηση- παρέμβαση επισήμανε τα εξής: «1.Διαπιστώθηκε η καθυστέρηση στην οργάνωση χρονοδιαγραμμάτων και την προσαρμογή της δημοτικής αρχής στα νέα δεδομένα. 2.Τη διασφάλιση του δημόσιου χώρου και την ποιοτική πρόσβαση και αναψυχή όλων των επισκεπτών. 3.Τη βούληση της παράταξης μας για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο καθαριότητας, συγκοινωνιακών αλλαγών, καταπολέμηση ηχορύπανσης και επικίνδυνων οχημάτων και σχεδίου ανάπλασης της παραλίας». Σύμφωνα με την παράταξη “Το Μέλλον Σήμερα”, διαπιστώθηκε επίσης «… ότι οι πολίτες-επαγγελματίες του τόπου είναι πρόθυμοι να συμβάλουν και κατάθεσαν τολμηρές προτάσεις, όμοιες με αυτές που είχε καταθέσει προς τριετίας στο τότε Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Βραχατίου η κα Μπιτσάκου. Οι προτάσεις αυτές αφορούν στην καθημερινή χρήση και προστασία της παραλιακής ζώνης, κάτι το οποίο σημαίνει ότι η επιμονή μας για δημόσια διαβούλευση με τους πολίτες μόνο κέρδη αφήνει στον τόπο μας».

© Artifact Graphic Design

shelter-radio.gr

   Επικοινωνία: 

vrachati@yahoo.com