Καθαρισμός ρεμάτων σε Πουλίτσα κι Ευαγγελίστρια

Ενημερώθηκε: Φεβ 13

Εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων Περιστερώνα και Χαϊκάλη στις Τοπικές Κοινότητες Πουλίτσας και Ευαγγελίστριας του Δήμου Βέλου- Βόχας ξεκίνησαν από χθες, με ευθύνη της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.


Οι εργασίες αφορούν στην απόφραξη τεχνικών και αγωγών των ρεμάτων καθώς και στην απομάκρυνση φερτών υλικών και απορριμμάτων από τα εν λόγω ρέματα, προκειμένου να απελευθερωθεί η διατομή τους για την ελεύθερη ροή του νερού και να αποφευχθεί έτσι επανάληψη των καταστροφών που προκάλεσε το Σεπτέμβριο του 2018 η κακοκαιρία “Ζορμπάς”.

Οι επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κορινθίας, αφού στην τελευταία έχει περιέλθει η αρμοδιότητα αστυνόμευσης και καθαρισμού των ρεμάτων, μετά την ψήφιση του νόμου “Κλεισθένης”.

Στις προαναφερθείσες περιοχές παρευρέθηκαν, επιβλέποντας τις σχετικές εργασίες, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, μαζί με τον πρόεδρο της Ευαγγελίστριας Τάσο Αναγνωστόπουλο. «Προτεραιότητά μας είναι να καθαρίσουμε τα ρέματα του νομού έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε, και με τη συνεργασία των πολιτών, τις περιουσίες των κατοίκων», τόνισε ο κ. Γκιολής.

© Artifact Graphic Design

shelter-radio.gr

   Επικοινωνία: 

vrachati@yahoo.com