Θ. ΣΕΡΓΕΝΤΑΝΗΣ: «Όχι στον στιγματισμό», πάνω απ 'όλα η ανθρωπιά

Μήνυμα ανθρωπιάς απέναντι στον στιγματισμό των νοσούντων από κορονοϊό και ενότητας απέναντι στον κοινό “αόρατο εχθρό”, στέλνει, μέσω του "vrachati.gr", ο ιατρός (μαιευτήρας - γυναικολόγος) Θεόδωρος Σεργεντάνης.

«Οι άνθρωποι που έχουν εκτεθεί στον ιό δεν πρέπει να είναι δακτυλοδεικτούμενοι, να "στιγματίζονται" και να κατακρίνονται επειδή νοσούν. Αντιθέτως, πρέπει να τους "αγκαλιάζουμε" ως κοινωνία και να τους βοηθάμε», τονίζει ο κ. Σεργεντάνης, που είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας, αλλά και του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Αυτό που έχει μεγάλη αξία να σημειωθεί, όπως μας είπε ο κ. Σεργεντάνης, είναι ότι υποψήφιος ασθενής είναι κάθε ένας από εμάς.


Κι αυτό μπορεί να συμβεί όσο κι αν προσέχουμε, όσα μέτρα κι αν λαμβάνουμε ή τηρούμε, να προσθέσουμε εμείς. Να συμπληρώσουμε ακόμα πως ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα σε μια περιοχή ή όχι, καλό είναι να συμπεριφερόμαστε σαν να υπάρχουν ούτως ή άλλως (αφού σίγουρα υπάρχουν ανεπιβεβαίωτα), ώστε να προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Και πάντα, αντιμετωπίζοντας τον συνάνθρωπό μας με Αγάπη και σεβασμό. Είτε νοσεί αυτός, είτε εμείς.

Η "ανθρωποφαγία" δεν έχει θέση σε μια πολιτισμένη κοινωνία. Ούτε, φυσικά, η ανευθυνότητα, από όλες τις πλευρές. Ας σταματήσουμε να μετράμε "θύματα" και "θύτες" κι ας αρχίσουμε να "μετράμε" επιτέλους ανθρώπους. Πραγματικούς ανθρώπους. Ξεκινώντας από αυτόν... στον καθρέφτη μας.

«Κι άλλα κρούσματα σύντομα - Προσοχή, αλλά όχι φόβος»

Όσον αφορά στη διασπορά του ιού στην Κορινθία, ο κ. Σεργεντάνης τόνισε ότι, βάσει στατιστικής και εκτιμήσεων, θα υπάρξουν σύντομα - πιθανότατα μέσα στη βδομάδα - και άλλα κρούσματα, τα οποία δεν θα σχετίζονται με τα πρώτα, και μάλιστα τα περισσότερα θα είναι ασυμπτωματικά. Γι’ αυτό προέτρεψε τον κόσμο και ειδικά τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους να μένουν στο σπίτι.

«Ο κόσμος να μην φοβάται, αλλά όποιος έχει το παραμικρό σύμπτωμα να συμπεριφέρεται σαν να νοσεί από κορονοϊό», συμπλήρωσε.

Σημείωσε δε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας είναι στη διάθεση κάθε πολίτη, ενώ μας μετέφερε την εκτίμηση του ότι τα μέτρα κατά του κορονοϊού θα διαρκέσουν τουλάχιστον έως τον Ιούνιο.Κωνσταντίνος Σουλαντίκας

1118 προβολές

© Artifact Graphic Design

shelter-radio.gr

   Επικοινωνία: 

vrachati@yahoo.com