Επιβεβαίωση του "vrachati.gr" από τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου

Το ρεπορτάζ του "vrachati.gr" όσον αφορά στο θέμα της οικογένειας στο Ξυλόκαστρο που βρίσκεται προληπτικά σε καραντίνα στο σπίτι της, επιβεβαιώνει (χωρίς φυσικά να είναι αυτή η επιδίωξή του) ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος, με σχετική ανακοίνωσή προς τους πολίτες και τα Μ.Μ.Ε.

Την ώρα που φούντωναν οι φήμες στο Ξυλόκαστρο ακόμα και για επιβεβαιωμένο κρούσμα, το "vrachati.gr", με αίσθημα ευθύνης, παρέθεσε τα ακριβή γεγονότα, όπως τα επιβεβαίωσε και ο κ. Τσιώτος, σήμερα αργά το απόγευμα.

Συγκεκριμένα τονίσαμε πως «δεν υπάρχει ακόμα κάτι επίσημο και δεν έχει επιβεβαιωθεί το ενδεχόμενο επιμόλυνσης της μητέρας, του συζύγου της ή των παιδιού τους από τον ιό. Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους, όλη η οικογένεια βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι της» και πως «Τέθηκαν από μόνοι τους σε καραντίνα στο σπίτι τους και αναμένουν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ», όπως μας είπε η Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Ξυλοκάστρου Σοφία Σμυρνή (διαβάστε όλο το ρεπορτάζ εδώ). Με γνώμονα την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση του κοινού, το "vrachati.g"r θα μείνει αυτές τις μέρες όσο πιο κοντά γίνεται στις εξελίξεις που αφορούν στον κορονοϊό και όχι μόνο.Η ανακοίνωση του κ. Τσιώτου

Το πλήρες κείμενο του Δημάρχου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτου, με τίτλο "Το μόνο πράγμα που πρέπει να φοβόμαστε είναι ο ίδιος ο φόβος", έχει ως εξής:

«Φίλες και φίλοι, οι ανυπόστατες φήμες, οι οποίες δημιούργησαν σήμερα μια αδικαιολόγητη κατάσταση αναστάτωσης στην πόλη μας, με υποχρεώνουν να επικοινωνήσω μαζί σας ώστε να τοποθετηθεί το θέμα στη σωστή του βάση και να αποφύγουμε όλοι σπασμωδικές και ανώφελες κινήσεις.

Μία οικογένεια από την πόλη μας βρέθηκε σε συνεστίαση άλλου Νομού με άτομο το οποίο είχε ταξιδεύσει στο εξωτερικό και το οποίο ήταν τη συγκεκριμένη στιγμή υγιές. Μετά από λίγες μέρες, η εν λόγω οικογένεια ανακάλυψε ότι το άτομο αυτό νόσησε από τον ιό COVID-19. Αμέσως αν και δεν παρουσίασε κανείς από την οικογένεια σημάδια αδιαθεσίας, επικοινώνησε με τον αρμόδιο κρατικό φορέα (ΕΟΔΥ) και ανέφερε τις ανησυχίες της. Δόθηκε η σύσταση να παραμείνει για προληπτικούς λόγους η οικογένεια στο σπίτι για 10 ακόμη μέρες, ώστε να παρέλθει το διάστημα πιθανής εμφάνισης του ιού και να επικοινωνήσει με τον αρμόδιο φορέα μόνο αν παρουσιαστούν συμπτώματα, ώστε μόνο τότε να παρθεί δείγμα για εξέταση. Αυτά είναι τα αληθινά γεγονότα.

Δεν υπάρχει λοιπόν κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα, ούτε καν ύποπτο κρούσμα παρά μόνο η δικαιολογημένη ανησυχία μιας οικογένειας. Μιας οικογένειας, η οποία αποτελεί παράδειγμα υπευθυνότητας, αφού ενώ θα μπορούσε να αποκρύψει την ανησυχία της, προτίμησε να προστατέψει το κοινωνικό σύνολο, χωρίς να έχει καν νοσήσει. Αυτό σημαίνει κοινωνική ευθύνη και είμαστε περήφανοι που αποτελούν μέλη του Δήμου μας.

Όσον αφορά τη λειτουργία των σχολείων του Δήμου, θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι δεν προβλέπεται αλλά και δεν είναι λογικό να κλείνουν σχολεία από την ανησυχία μιας ασυμπτωματικής οικογένειας. Δεν πρέπει να κινούμαστε με σκοπό και μόνο τις εντυπώσεις αλλά την ουσία και το αποτέλεσμα. Τα σχολεία διακόπτουν τη λειτουργία τους μόνο εάν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 και μόνο με εντολή της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΔΥ. Ο Δήμος δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίσει τη διακοπή λειτουργίας τους.

Ο Δήμος μας σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, παρακολουθεί με προσοχή την εξέλιξη της κατάστασης και έχει προετοιμαστεί να παρέμβει όπου και όταν χρειαστεί. Έτσι το Σάββατο και την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις σε σχολικά συγκροτήματα του Δήμου μας για πρόληψη ιογενών λοιμώξεων, ώστε να μη γίνεται συσχετισμός τους με τον COVID-19 δημιουργώντας ανεπιθύμητες συγχύσεις. Όλα τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά από Δευτέρα. Τα δύο μου παιδιά θα είναι τα πρώτα που θα βρίσκονται στο πρωινό κουδούνι.

Γενικότερα τώρα, παρά τον καταιγισμό της κινδυνολογίας που δεχόμαστε καθημερινά, ο φόβος και ο πανικός μπορούν μόνο να δυσκολέψουν τα πράγματα. Μην ξεχνάμε ότι αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τον COVID-19 είναι ότι έχει μεγάλη ευκολία μετάδοσης, όχι όμως ιδιαίτερο ποσοστό σοβαρών επιπλοκών. Ψυχραιμία, πρόληψη, ατομικά μέτρα υγιεινής και προστασία των ομάδων υψηλού κινδύνου αποτελούν μονόδρομο για την επιτυχημένη αντιμετώπιση τέτοιων κρίσεων.

Δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτε άλλο παρά τον ίδιο μας τον φόβο…».


173 προβολές

© Artifact Graphic Design

shelter-radio.gr

   Επικοινωνία: 

vrachati@yahoo.com