Ενημέρωση των Ρομά στο Ζευγολατιό για τη συνέχιση των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό

Επίσκεψη στον οικισμό - καταυλισμό των Ρομά στο Ζευγολατιό, με σκοπό την ενημέρωση των κατοίκων για θέματα που αφορούν κυρίως στην πανδημία, αλλά και γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν να μπαίνουν στην εξίσωση, πραγματοποίησε χθες, Κυριακή 3 Μαΐου 2020, η υπεύθυνη των κοινωνικών δομών του Δήμου Βέλου - Βόχας και Πρόεδρος του ΝΠΔΔ “Ανέλιξη” Μαρία Καλλίρη.

Στον πρώτο σταθμό των επισκέψεών της αυτών, η κα Καλλίρη ενημέρωσε τους διαμένοντες στον καταυλισμό για τον συντονισμό των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν σε όλους τους καταυλισμούς που λειτουργούν στην περιοχή του Δήμου Βέλου- Βόχας σχετικά με την πανδημίας του κορονοϊού. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, η Πρόεδρος της “Ανέλιξης” μίλησε με τους παρευρισκόμενους για τις απολυμάνσεις που γίνονται σε τακτά διαστήματα για την προστασία όλων, έκανε συστάσεις για τον περιορισμό των μετακινήσεων έτσι ώστε να διαφυλαχθεί η καλή εικόνα που ήδη υπάρχει στους καταυλισμούς. Είχε ήδη προηγηθεί ενημέρωση σε όλους τους οικισμούς- καταυλισμούς των Ρομά με ηχητικό μήνυμα (ντουντούκα) για τα μέτρα προστασίας. Η κα Καλλίρη δήλωσε ικανοποιημένη από τον τρόπο που χειρίζονται μέχρι σήμερα την κατάσταση, γιατί «…από την πλευρά τους οι Ρομά φαίνεται ότι έχουν συνειδητοποιήσει την επικινδυνότητα της κατάστασης και τηρούν τις οδηγίες της Δημοτικής Αρχής και της κυβέρνησης, εφαρμόζοντας τα μέτρα και περιορίζοντας τις μετακινήσεις τους για να προστατευτούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους».

Επίσης έγινε ενημέρωση για τους ωφελούμενους των ΤΕΒΑ και των ΚΕΑ σχετικά με τα τρόφιμα που δόθηκαν και συνεχίζονται να δίνονται μέσω των τραπεζικών λογαριασμών και των προπληρωμένων καρτών από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. «Μία διαδικασία που είναι χρονοβόρα λόγω των προσωπικών δεδομένων που όμως θα ικανοποιηθούν όλοι», όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, η οποία επισημαίνει ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό της, στο επόμενο χρονικό διάστημα θα δοθούν εμφιαλωμένα νερά και τρόφιμα. Τέλος συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του εν λόγω οικισμού - καταυλισμού στην καθημερινότητά τους και η δυνατότητα επίλυσης τους. Συγκεκριμένα, όσον αφορά στο θέμα της επισκευής του δρόμου, η κα Καλλίρη τους διαβεβαίωσε, μετά από επικοινωνία που είχε με τον Δήμαρχο Αννίβα Παπακυριάκο, ότι θα ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, οι επισκέψεις στους οικισμούς - καταυλισμούς θα συνεχιστούν.

© Artifact Graphic Design

shelter-radio.gr

   Επικοινωνία: 

vrachati@yahoo.com