Διήμερο πολυθεματικό φεστιβάλ από τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Βόχας

Σήμερα και αύριο στις 20:30, για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 20 χρόνων λειτουργίας του συλλόγου

Επετειακό διήμερο πολυθεματικό Φεστιβάλ διοργανώνει σήμερα και αύριο (29-30 Αυγούστου), στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζευγολατιού, ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Βόχας, γιορτάζοντας φέτος τη συμπλήρωση 20 χρόνων λειτουργίας του.

Στο φετινό αφιέρωμα, που φέρει τον τίτλο “Όλες του Χρόνου οι στιγμές, θύμησες γυρεύουν”, λαμβάνουν μέρος και τις δύο μέρες, όλα τα τμήματα του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Βόχας, δηλαδή: Μοντέρνου και Παραδοσιακού Χορού, Κλασικής Κιθάρας, Εικαστικών, αλλά και το Μουσικό Εργαστήρι Ζευγολατιού με το Τμήμα Φωνητικής. Oι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της ΠΕΔ Πελοποννήσου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου / ΠΕ Κορινθίας και του Δήμου Βέλου-Βόχας.

«Φέτος, σε μια χρονιά δύσκολη, από πολλές απόψεις, η οποία μας επιφύλαξε στιγμές πρωτόγνωρες, περισσότερο από ποτέ έχουμε την ανάγκη να γυρίσουμε πίσω σ’ αυτά τα 20 δημιουργικά χρόνια και ν’ αναζητήσουμε όλα εκείνα που μας ενώνουν, μας δυναμώνουν και μας οδηγούν στο μέλλον που ονειρευόμαστε», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Βόχας.


Μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό

Στο Φεστιβάλ ισχύουν αυστηρά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από την εξάπλωση του κορονοϊού, σύμφωνα με τα ενδεικνυόμενα από το Υπουργείο Υγείας και τα οποία συνοψίζονται στα εξής:

- Είσοδος χωρίς αντίτιμο, αλλά μόνο με Δελτίο Εισόδου.

- Η προμήθεια του ειδικού Δελτίου Εισόδου γίνεται πριν την παράσταση για την αποφυγή συνωστισμού κατά την είσοδο. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6976279372 – 6974583005.

- Θέσεις μόνο καθήμενων στις προβλεπόμενες αποστάσεις.

- Προσέλευση και αποχώρηση μόνο με τη χρήση μάσκας.

- Κατά την είσοδο θα υπάρχουν διαθέσιμα αντισηπτικά, γάντια και μάσκες για την προστασία του κοινού.


Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Σάββατο 29 Αυγούστου, ώρα έναρξης: 20.30

Η βραδιά είναι αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που υφίστανται πολλές φορές κοινωνικούς αποκλεισμούς.

Η χορογραφία “Φως” που θα παρουσιαστεί, αναδεικνύει τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα άτομο με αναπηρία στην πραγμάτωση της επιθυμίας του για χορό.

Ενώ η δραματοποιημένη αφήγηση “Το χαρούμενο Λιβάδι” αναδεικνύει ζητήματα ρατσισμού και διακρίσεων και πώς ο πολιτισμός τα αμβλύνει.

1. Τραγούδι: “Αθανασία”. Ερμηνεύει η Βίκυ Τζιτζίκου, στην κιθάρα ο Κώστας Ρίσκας.

2. Τραγούδι: “Ισόγειο”. Ερμηνεύει η Πέγκυ Μητσοπούλου. Σαξόφωνο: Κωνσταντίνος Ρίσκας. Πιάνο: Γωγώ Χονδρογιωργάκη.

3. Χορογραφία: “Φως”, της Κατερίνας Παπανικολάου. Χορεύουν οι Στέβη Λέκκα και Βασίλης Πέρρας

4. Τραγούδι: “Αν”. Ερμηνεύει η Μαριέλπη Βαλασοπούλου. Στο πιάνο η Γωγώ Χονδρογιωργάκη.

5. “Μισή καρδιά”. Μια χορογραφία της Κατερίνας Παπανικολάου.

Χορεύει η Αναστασία Λέκκα.

6. Τραγούδι: “Στην αγορά του Αλ Χαλίλι”. Ερμηνεύει ο Κώστας Ρίσκας και παίζει κιθάρα ο Νίκος Γεωργουσάκης.

7. “Οριεντάλ”, μια χορογραφία της Κατερίνας Παπανικολάου υπό τους ήχους του κλαρίνου του Τάκη Παπαδημητρίου. Χορεύουν οι: Βορινιώτη Παναγιώτα, Βορινιώτη Σωτηρία, Δημάκη Μαρινάσια, Σούκουλη Γεωργία, Σούκουλη Κατερίνα, Γεωργίου Αναστασία, Γεωργίου Θεοδώρα, Καρανίκη Βασιλική.

8. Ερμηνεύουν με τις κιθάρες τους, κατά σειρά: Πέγκυ Μητσοπούλου “Μιλόνχα”, Φάνης Αποστολόπουλος “Βραζιλιάνικος Χορός”, Νότης Κατσαΐτης “Τάνγκο εν σκάι”.

9. Δραματοποιημένη αφήγηση του παραμυθιού της Φυλλιώς Νικολούδη “Το χαρούμενο Λιβάδι” από τα παιδιά του εφηβικού χορευτικού τμήματος.

10. Τραγούδι: “Τα Κλειδιά”. Ερμηνεύει η Μαριέλπη Βαλασοπούλου. Στο Κλαρίνο ο Τάκης Παπαδημητρίου, στην κιθάρα ο Κώστας Ρίσκας και στο πιάνο η Γωγώ Χονδρογιωργάκη.

11. Τραγούδι: “Μ’ έναν όρκο μυστικό”. Ερμηνεύει ο Κώστας Ρίσκας, πιάνο: Γωγώ Χονδρογιωργάκη.

Παράλληλα με την εκδήλωση θα λειτουργεί έκθεση εικαστικών.

Κυριακή 30 Αυγούστου, ώρα έναρξης: 20.30

Η δεύτερη βραδιά είναι αφιερωμένη στον εξ’ Ανατολών ελληνισμό και το βίαιο ξεριζωμό του από τις πατρογονικές εστίες της Ανατολής κατά της διαδοχικές γενοκτονίες και εκκαθαρίσεις πληθυσμών, μεταξύ των ετών 1914-1922.

1. Βιντεοπροβολή διάρκειας 2 λεπτών: “Ο εξ’ ανατολών ελληνισμός: Από την άνθιση στον ξεριζωμό”.

2. Τραγούδι: “Τζιβαέρι”. Ερμηνεύει η Μαριέλπη Βαλασοπούλου. Κιθάρα: Νίκος Γεωργουσάκης.

3. Ομιλία: “Ο ελληνισμός της Μικράς Ασίας και ο ξεριζωμός του”, από την Πρόεδρο της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου Βασιλική Ευστρατιάδου – Δημητροπούλου.

4. Ορχηστρικό: “Dmitri Shostakovich - Waltz No. 2 from "Jazz Suite No. 2”.

5. Παραδοσιακοί χοροί της Μικρασίας από το εφηβικό τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Βόχας: “Μενεξέδες και Ζουμπούλια”, “Τέσσερα μάτια, δυο καρδιές”, “Δε σε θέλω πια!”.

Χορεύουν: Σούκουλη Κατερίνα, Σούκουλη Γεωργία, Αγγελάτου Θεοδώρα, Καρανίκη Βασιλική, Δημάκη Μαρινάσια, Γεωργίου Θεοδώρα, Γεωργίου Αναστασία, Μασούρη Μάρω, Κάγιο Ορκίντα, Ασλανάι Ενίντα, Μπεναρτ Ρότσι, Πέρρας Στέλιος, Παπαδημητρίου Παναγιώτης, Μασούρης Αναστάσης, Μασούρης Παναγιώτης, Ντούρο Βαγγέλης, Βασιλιάς Σπύρος, Παγώνης Γιώργος.

6. Ομιλία- παρουσίαση- βιντεοπροβολή: “Η άγνωστη ιστορία της Emma Cushman”, της Αμερικανίδας Νοσοκόμας που έσωσε χιλιάδες παιδιά από τις Γενοκτονίες, τα έφερε στην Κόρινθο και λειτούργησε το Προσφυγικό Ορφανοτροφείο. Από την Πρόεδρο του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Βόχας Γιώτα Αθανασούλη - Βαλασοπούλου.

7. Τραγούδι: “Της Τριανταφυλλιάς τα φύλλα”. Ερμηνεύει η Γωγώ Χονδρογιωργάκη.

8. Παραδοσιακοί χοροί της Μικρασίας από το εφηβικό τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Βόχας: “Πίνω και μεθώ”, “Πολίτικος Χασάπικος”, “Συρτός”.

Η βραδιά θα κλείσει με ζωντανή μουσική και παραδοσιακά Μικρασιάτικα τραγούδια που θα ερμηνεύσουν ο Νίκος Γεωργουσάκης και η Γωγώ Χονδρογιωργάκη.

© Artifact Graphic Design

shelter-radio.gr

   Επικοινωνία: 

vrachati@yahoo.com