ΚΟΝΤΙΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ - ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Μονή Ζωοδόχου Πηγής – Όρος Φωκά
Στο όρος Φωκάς (ή Σελινούντιο ή Απέσας) -862μ.- υπήρχε στην αρχαιότητα βωμός αφιερωμένος στον Δία, ενώ κατά τη φραγκική κατάκτηση χτίστηκε το κάστρο του Φωκά, το οποίο “επόπτευε” τις πεδιάδες της αρχαίας Νεμέας και Βόχας. Σήμερα στη θέση του κάστρου υπάρχει το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, το οποίο είναι προσβάσιμο μόνο από χωματόδρομο, ενώ στο παρελθόν, κοντά στο μοναστήρι υπήρχαν σπηλιές με ερημίτες.
Ενετική Γέφυρα Άσσου
Η ενετική γέφυρα του Άσσου, που λειτουργούσε ως υδραγωγείο, κτίστηκε κατά τη Β' Ενετοκρατία (1687-1715), σε μια περίοδο με έντονη οικοδομική δραστηριότητα στην Πελοπόννησο. Γεφυρώνει το χείμαρρο Ράχιανι ή Λογγοπόταμο, ο οποίος διασχίζει την κοιλάδα των Κλεωνών και εκβάλλει στον Κορινθιακό Κόλπο. Πρόκειται για μια λίθινη πολύτοξη γέφυρα υδραγωγείου, μεγάλων διαστάσεων, που αναπτύσσεται σε δύο διαζώματα.
Αρχαία Κόρινθος
(περίπου 11 χλμ. από το Βραχάτι)
Τα ερείπια της Αρχαίας Κορίνθου ακόμη και σήμερα στέκουν μάρτυρες του αλλοτινού της μεγαλείου. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει, μεταξύ άλλων, τους επιβλητικούς κίονες του ναού του Απόλλωνα του 6ου αιώνα π.Χ., την αρχαία αγορά με το “Βήμα του Απ. Παύλου”, το Ωδείο, το οποίο ανακαινίστηκε από τον Ηρώδη τον Αττικό και άλλα δημόσια κτίρια μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Ακροκόρινθος
(περίπου 15 χλμ. από το Βραχάτι)
Ο Ακροκόρινθος είναι βράχος ύψους 579 μέτρων στα νοτιοδυτικά της Αρχαίας Κορίνθου, όπου δεσπόζει ένα από τα μεγαλύτερα κάστρα της Ελλάδας. Το κάστρο του Ακροκορίνθου αποτέλεσε εξαιρετικό οχυρό σημείο από τη μυκηναϊκή εποχή ακόμη. Μετέπειτα αποτέλεσε την ακρόπολη της ιδιαίτερα πλούσιας πόλης της αρχαίας Κορίνθου.
Αρχαία Σικυώνα
(περίπου 9 χλμ. από το Βραχάτι)
Ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Σικυώνας απλώνεται σε ένα πλάτωμα του λόφου του Βασιλικού. Αποτελείται από το ανασκαμμένο τμήμα της Αγοράς της ελληνιστικής και ρωμαϊκής πόλης, το Θέατρο, το Στάδιο και τις ρωμαϊκές Θέρμες (Βαλανείο), που έχουν μετατραπεί σε Μουσείο.
Στον αίθριο χώρο του Μουσείου και στις τρεις αίθουσες εκτίθενται οι θησαυροί της Σικυώνας και των γύρω περιοχών καθώς και ευρήματα από τη πόλη Στύμφαλο, την πόλη Πελλήνη και το Σπήλαιο των Πιτσών.
Αρχαία Νεμέα
(περίπου 22 χλμ. από το Βραχάτι)
Χτισμένη σε μια υψίπεδη κοιλάδα της Κορινθίας, η Αρχαία Νεμέα αποτελούσε ένα από τα σημαντικότερα ιερά της αρχαίας Ελλάδος, στην οποία τελούνταν πανελλήνιοι αθλητικοί αγώνες (Νέμεοι αγώνες).
Το πλέον σημαντικό οικοδόμημα του αρχαιολογικού χώρου της Νεμέας είναι ο ναός του Νεμείου Διός, του θεού των βοσκών και της κτηνοτροφίας, ο οποίος δεν πρέπει να ταυτίζεται με τον Ολύμπιο Δία.
Αρχαίο Λιμάνι Λεχαίου
Το λιμάνι του Λεχαίου, ήταν το βασικό λιμάνι - επίνειο της Αρχαίας Κορίνθου, ένα θαύμα τεχνογνωσίας και τεχνολογίας. Πήρε το όνομά του από τον Λέχη, γιό της Πειρήνης και του Ποσειδώνα. Συνδεόταν με την πόλη της Κορίνθου με μακριά τείχη, συνολικού μήκους 2.300μ, ανάμεσα στα οποία υπήρχε η διάσημη οδός του Λεχαίου. Το λιμάνι, που είχε δύο τμήματα, το εμπορικό και τον πολεμικό ναύσταθμο, ήταν εξ’ ολοκλήρου τεχνητό. Χρησιμοποιήθηκε αδιάκοπα από τον 7ο πΧ. αιώνα έως και το 1955.
Ορεινή Κορινθία
Στην Ορεινή Κορινθία μπορεί κανείς να νιώσει την ομορφιά της φύσης σε όλο της το μεγαλείο, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν πολλές επιλογές διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Αξίζει να επισκεφθείτε:
- Τη λίμνη Στυμφαλίας
- Το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
- Τα Τρίκαλα (Κάτω, Μεσαία και Άνω)
- Το Σπήλαιο του Ερμή στη Δυτική πλευρά της Φλαμπουρίτσας
- Την Aρχαία Φενεό, με τα ερείπια της αρχαίας πόλης
- Την τεχνητή λίμνη Δόξα στο Φενεό.
Show More

© Artifact Graphic Design

shelter-radio.gr

   Επικοινωνία: 

vrachati@yahoo.com

Αρχαία Νεμέα

(περίπου 22 χλμ. από το Βραχάτι) Χτισμένη σε μια υψίπεδη κοιλάδα της Κορινθίας, η Αρχαία Νεμέα αποτελούσε ένα από τα σημαντικότερα ιερά της αρχαίας Ελλάδος, στην οποία τελούνταν πανελλήνιοι αθλητικοί αγώνες (Νέμεοι αγώνες). Το πλέον σημαντικό οικοδόμημα του αρχαιολογικού χώρου της Νεμέας είναι ο ναός του Νεμείου Διός, του θεού των βοσκών και της κτηνοτροφίας, ο οποίος δεν πρέπει να ταυτίζεται με τον Ολύμπιο Δία.